Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A ketogén diéta és a zöld-leveles zöldségek III rész

A ketogén diéta és a zöld-leveles zöldségek III rész

Az avokádó:

Amikor beszélek a barátaimnak arról, hogy ketogén diétát folytatok, majdnem mindenki megkérdezi: Eszel avokádót? A válaszom természetesen, hogy igen.

Az avokádó egy úgynevezett szuperélelmiszer. Nagyon sok előnye van annak, ha naponta egy ½ - 1 db avokádót fogyasztunk.

Lássuk, hogy miért jó és hasznos valamint fontos az avokádó a számunkra:

  • magas vitamin és ásványianyag tartalom; közel 20 különböző vitamin és ásványi anyag található meg az avokádóban
  • az egyik legfontosabb ásványi anyag a kálium, amely segít a vérnyomást a kívánt tartományban tartani valamint a vese hatékonyságát növeli
  • magnéziumot tartalmaz, amely segít a stressz kezelésében valamint a jó emésztést is elősegíti
  • tartalmaz B vitaminokat, C vitamint, E vitamint, luteint és folsavat is
  • magas a zsírtartalma, de a jó zsírokból tartalmaz sokat, segít csökkenteni a vér koleszterin szintjét
  • Az omega 3 , omega 6 arány az avokádóban 10:1-hez, tehát gyulladáscsökkentő hatása van
  • növeli a máj müködésének hatékonyságát
  • rengeteg rostot tartalmaz, amely segít stabilan tartani a vércukor szintet illetve telít valamint a belek egészséges mozgását javítja
  • rengeteg antibakteriális és antioxidáns flavonoidot tartalmaz.
  • csökkenti a rák kialakulásának lehetőségét
  • nagyon fontos, hogy a ketogén diétában az érett avokádót fogyasszuk, mert egyébként magas lesz a keményítő tartalma.
  • arcra kenve a bőrt fényesebbé teszi, táplálja és csökkenti a gyulladt pattanásokat
  • fogyasszatok naponta ½ - 1 avokádót és legyetek egészségesek

Szép napot kívánok !!!

Bodó István