Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Keto csokoládés, mogyoróvajas Húsvéti tojás

Keto csokoládés, mogyoróvajas Húsvéti tojás

Remek, egészséges alternatíva a húsvéti csokitojások helyett a diétázók számára. Finom és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon alacsony a szénhidrát tartalma. Kell ennél több?

Az előkészítési idő 15 perc, míg a pihentetési idő 20 perc. Egyetlen speciálisabb dolog kell hozzá, az pedig egy szilikon tojásforma.

Hozzávalók:

Bevonathoz:

-128 g Fekete csokoládé

-2-3 teáskanál kókuszolaj

Töltelékhez:

57 g natúr vaj vagy kókuszvaj (szoba hőmérsékletű)

14 g kókuszolaj vagy kókuszvaj

64 g erythritol (Ízlés szerint lehet akár a duplája is)

266 g édesítetlen, sózott mogyoróvaj

1/4 -1/2 teáskanál só

Elkészítés:

A vajat és a kókuszolajat csomómentesre keverjük egy nagy tálban. Fokozatosan adagolva adjuk hozzá az édesítőt, míg könnyű és habos nem lesz. Keverjük hozzá a mogyoróvajat. Kóstoljuk meg, hogy mennyire édes vagy sós.

Kanál segítségével rakjuk a keveréket a formába, majd hűtőbe rakjuk, amíg kemény nem lesz.

Vegyük a 3/4 részét a csokoládénak és olvasszuk meg. Mikor ez megvan, tegyük félre és adjuk hozzá a maradék csokoládét és kevergessük míg meg nem olvad. Adjunk hozzá egy kevés kókuszolajat, ha az olvadt csokoládé túl hígnak tűnik. Amint kész, rögtön mártsuk bele a lehűlt mogyoróvajas tojásokat, majd rakjuk őket egy sütőpapírra. Az így elkészült finomságot rakjuk a hűtőbe, amíg a csokoládé meg nem szilárdul rajta.

Hűtőben tároljuk maximum egy hétig.