Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mexikói csontleves

Mexikói csontleves

Hozzávalók:

1 kg marhacsont, lehetőleg velős csontok, és egy pár másfajta hús, 
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 közepes hagyma negyede
1 közepes póréhagyma levágva és keresztben szeletelve
3 zeller szára keresztben szeletelve
1 fej fokhagyma félbevágva
1 babérlevél
1 evőkanál fekete bors
2 szegfűszeg
1 evőkanál almaecet
 

Tálalási javaslatok:

-lime
-kockázott avokádó
-apróra vágott hagyma
-finomra darált serrano sonka vagy jalapeno chili mag
-koriander vagy petrezselyem apróra vágva
 

Elkészítés:

Vágja le a csonton lévő húst falatnyi darabokra, némi húst a csonton hagyva. Ízesítse sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Melegítsen fel egy holland sütőt vagy egy nagy nehéz edényt közepes / magas hőre. Adjon hozzá olajat, amíg az alja egyenletesen be nincs fedve. Adja hozzá a húst és csontokat, és barnítsuk meg a húst. Vegye ki a megbarnult húst és a csontokat az edényből, és tegye félre.
Melegítse fel a maradék olajat, adjon hozzá hagymát, póréhagymát, zellert és fokhagymát, és főzzük, amíg megbarnul, kb. 15 percig.
Rakja vissza a megbarnult húst és a csontokat, adja hozzá a babérlevelet, fekete borsot és a szegfűszeget. Adjon hozzá meleg vizet, hogy az teljesen lefedje a húst, majd az ecetet. Fedjük le az edényt és melegítsük enyhe forrásig. Ezután alacsony hőfokon főzzük résnyire hagyot fedő mellett. Hagyja így főnni legalább 2 órán át, de akár egészen 24 órán keresztül (az így megfőtt levest hagyja éjszaka kihülni, majd másnap tálalja).

Szedje ki a leves tartalmát és tálalja a kiválasztott köretekkel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: https://www.gnom-gnom.com/keto-mexican-bone-broth-caldo-de-res/