Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ultra lowcarb pizza

Ultra lowcarb pizza

Hozzávalók (egy pizzához 28 cm-es):

50 g zsírtalanított mandulaliszt
30 g finomra őrölt mandula
40 g útifűmaghéj liszt
5 g sütőpor
10 ml olaj (oliva)
100 ml víz
10 ml almaecet
2 közepes tojás
Oregánó

Elkészítés:

A mandula liszteket, az útifűmaghéj lisztet, és a sütőport összekeverem, úgy hogy egyenletesen elkeveredjen. Aztán teszek bele oregánót és sót.
Ezután a két tojást felverem. A vízbe beleöntöm az almaecetet.
A tojást, az olajat és a vízkeveréket ráöntöm a lisztkeverékre.
Jól összekeverem őket, hogy csomómentes legyen a massza. Az útifűmaghéjliszt fel fogja venni a vizet, majd pihentetem a masszát 10-15 percig.
Közben bemelegítem a sütőt (légkeveréses) 180 oC-ra.
Ezután a masszát átgyúrom kicsit, majd a pizzasütő (használok sütőpapírt) közepére helyezem és vizes kézzel egyenletesen szétosztom a tálcán, majd megint vizes kézzel elsimítom a tésztát.
Most behelyezem a sütőbe és kb 20 percig sütöm.
Ezután ráhelyezem a kívánt feltétet és készre sütöm.

Jó étvágyat hozzá.

Makrók /100g

Szénhidráttartalom: 7,44 g
Elemi rost: 33,02 g
Energia: 327,8 kcal